fredag 15 juli 2011

Treåring i centrum

Tillbaka hemma. Vi har varit borta i två veckor på Sverigetripp söderut. Första stoppet var Kolmården där vi spenderade två dagar i parken och en natt på Vildmarkshotellet. Mina barn är så olika. storan tycker inte särskilt mycket om djur utan är mest trött och sur när vi vandrar mellan hagarna och burarna och försöker intressera henne för diverse exotiska djur. Hon gillar karuseller, bara karuseller har vi fått höra. Mellan däremot kan stå i evigheter och titta på en elefant som äter. När vi försöker gå vidare säger hon bara "vill titta mer på fanten". Karuseller är hon rädd för och tycker går alldeles för fort.
Vi åkte sedan vidare till mina föräldrar i småland där vi bodde i deras lilla gästhus på gården. Ett perfekt lantligt läge med både skog, ängar och hav i närheten.

Under vistelsen hos mormor och morfar fyllde Mellan 3 år vilket firades med saftkalas i solen. En konstig sak var att när vi alla kom in och sjöng för henne och gav presenter började hon gråta och ville inte ha paketen. Hon gömde ansiktet i händerna och visste inte vart hon skulle ta vägen eller titta. Hon gillar inte uppmärksamhet eller att stå i allas blickfång. Den som sagt att alla barn är av naturen sociala och vill stå i centrum är välkomna till oss på ett studiebesök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar